Til snorre
Kveite med blomkålkrem, poteter, tomatsalsa og granateple
45 minutes Beginner
Ingredienser
OBS-text:
Arbeidsmoment
Mengde | Enhet | Vekt | Vare | Artikelnr | Hjemme |
---|---|---|---|---|---|
800.00 | ca-g | 0.00g | asterixpotet | ||
1.00 | stk | 0.00g | blomkål | ||
0.50 | stk | 0.00g | granateple | ||
600.00 | ca-g | 0.00g | kveitefilet | ||
2.00 | stk | 0.00g | plommetomat | ||
0.50 | stk | 0.00g | sitron | ||
0.50 | pk | 0.00g | vårløk | ||
1.00 | dl | 0.00g | melk | (H) | |
0.00 | 0.00g | olivenolje | (H) | ||
2.00 | ss | 0.00g | olivenolje | (H) | |
0.00 | 0.00g | pepper | (H) | ||
0.00 | 0.00g | salt | (H) | ||
1.00 | ss | 0.00g | smør | (H) | |
2.00 | l | 0.00g | vann | (H) |
OBS-text:
Arbeidsmoment
Moment 1 Sett ovnen på 220 grader. Sett 2 l vann på kok i en kjele, og kok ca 800 g asterixpotet i en annen kjele i ca 20 minutter. |
Moment 2 Kutt 1 stk blomkål i to, og fjern bladene. Kutt blomkålen i buketter, og kok i vannet fra punkt 1 i ca 10-12 minutter. |
Moment 3 Finhakk 2 stk plommetomat og 1/2 pk vårløk, og bland sammen med 2 ss olivenolje og litt salt og pepper. |
Moment 4 Porsjoner ca 600 g kveitefilet i like stykker, og ha i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og ha over saft fra 1/2 stk sitron. Stek i ovnen i 8-10 minutter. |
Moment 5 Sil vannet av blomkålen, og kjør grovt med en stavmikser eller en blender sammen med 1 dl melk, 1 ss smør og litt salt. |
Moment 6 Kutt kun gjennom skallet med en skarp kniv på 1/2 stk granateple, og vri halvdelene i motsatt retning til de løsner. Bruk baksiden av en skje, og bank ut frøene fra hver halvdel (det er frøene som skal brukes!). |
Moment 7 Server kveite med blomkålkrem, poteter og tomatsalsa. Topp med granateplefrø. |
Timianbakt torskefilet med lettsyltet rødbete og jordskokkpuré
50 minutes Beginner
Ingredienser
OBS-text:
Arbeidsmoment
Mengde | Enhet | Vekt | Vare | Artikelnr | Hjemme |
---|---|---|---|---|---|
0.50 | pk | 0.00g | fersk timian | ||
400.00 | ca-g | 0.00g | jordskokk | ||
1.00 | stk | 0.00g | rødbete | ||
300.00 | ca-g | 0.00g | semi-integrale-ris | ||
700.00 | ca-g | 0.00g | torskefilet | ||
1.00 | ss | 0.00g | hvitvinseddik | (H) | |
0.25 | dl | 0.00g | melk | (H) | |
0.00 | 0.00g | pepper | (H) | ||
0.00 | 0.00g | salt | (H) | ||
1.00 | ss | 0.00g | smør | (H) | |
2.00 | ss | 0.00g | sukker | (H) | |
5.00 | dl | 0.00g | vann | (H) | |
6.00 | dl | 0.00g | vann | (H) | |
1.00 | l | 0.00g | vann | (H) |
OBS-text:
Arbeidsmoment
Moment 1 Sett ovnen på 220 grader, og sett 1 l vann på kok i en kjele. Kok ca 300 g semi-integrale-ris i 6 dl vann i ca 20 minutter. |
Moment 2 Skrell og kutt ca 400 g jordskokk i grove biter, og kok i ca 10 minutter (eller til de er møre) i vannet fra punkt 1. |
Moment 3 Skrell og kutt 1 stk rødbete i staver på ca 1x4 cm. Ha rødbetstavene i en kjele sammen med 1 ss hvitvinseddik, 2 ss sukker, 5 dl vann og litt salt. Kok i ca 10 minutter på svak varme. Finhakk 1/2 pk fersk timian. |
Moment 4 Kutt ca 700 g torskefilet i porsjonsstykker, og ha stykkene i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og ha over finhakket timian. Bak i ovnen i 10-12 minutter. |
Moment 5 Sil vannet av kjelen med jordskokk, og kjør til en puré med en stavmikser eller i en blender sammen med 1 ss smør og 1/4 dl melk. Smak til med salt. |
Moment 6 Server timianbakt torskefilet med lettsyltet rødbete og jordskokkpuré. |
Sei i kremet purreløksaus med økologisk couscous og grønnsaker
22 minutes Beginner
Ingredienser
OBS-text:
Arbeidsmoment
Mengde | Enhet | Vekt | Vare | Artikelnr | Hjemme |
---|---|---|---|---|---|
0.50 | stk | 0.00g | agurk | ||
1.00 | stk | 0.00g | brokkoli | ||
2.00 | stk | 0.00g | gulrot | ||
250.00 | ca-g | 0.00g | økologisk couscous | ||
0.50 | stk | 0.00g | purreløk | ||
700.00 | ca-g | 0.00g | seifilet | ||
0.00 | 0.00g | aluminiumsfolie | (H) | ||
1.00 | stk | 0.00g | fiskebuljongterning | (H) | |
1.50 | ss | 0.00g | hvetemel | (H) | |
4.00 | dl | 0.00g | melk | (H) | |
0.00 | 0.00g | olje | (H) | ||
0.00 | 0.00g | pepper | (H) | ||
0.00 | 0.00g | salt | (H) | ||
1.50 | l | 0.00g | vann | (H) | |
6.00 | dl | 0.00g | vann | (H) |
OBS-text:
Arbeidsmoment
Moment 1 Kok opp 6 dl vann i en kjele. Tilsett ca 250 g økologisk couscous når det koker, og småkok i ca 12 minutter på svak varme. |
Moment 2 Kutt 1/2 stk purreløk i tynne skiver, og fres den i litt olje i en romslig stekepanne på middels varme. Strø over 1 1/2 ss hvetemel og rør godt. Visp inn 4 dl melk (litt om gangen for å unngå klumper) og 1 stk fiskebuljongterning. La dette koke opp under omrøring. |
Moment 3 Skrell og kutt 2 stk gulrot i staver på ca 1x3 cm. Del 1 stk brokkoli i små buketter. Sett 1 1/2 l vann på kok i en kjele. |
Moment 4 Porsjonér og krydre ca 700 g seifilet med salt og pepper. |
Moment 5 Legg fiskebitene ned i den kokende sausen. Senk varmen og legg på et lokk. Eventuelt dekk over stekepannen med aluminiumsfolie. La fisken trekke i ca 10 minutter. Kok gulrot og brokkoli i 3-4 minutter i vannet fra punkt 3. |
Moment 6 Bruk en potetskreller eller ostehøvel, og høvle tynne remser av 1/2 stk agurk. Sett til side i en serveringsskål. |
Moment 7 Server sei i kremet purreløksaus med økologisk couscous og grønnsaker. |
Olivenbakt brosme med økologisk aspargesrisotto
25 minutes Beginner
Ingredienser
OBS-text:
Arbeidsmoment
Mengde | Enhet | Vekt | Vare | Artikelnr | Hjemme |
---|---|---|---|---|---|
700.00 | ca-g | 0.00g | brosmefilet | ||
1.00 | stk | 0.00g | grana padano | ||
1.00 | stk | 0.00g | hvitløksfedd | ||
1.00 | pk | 0.00g | økologisk aspargesrisotto | ||
0.50 | stk | 0.00g | purreløk | ||
1.00 | glass | 0.00g | svarte oliven | ||
1.00 | ss | 0.00g | olivenolje | (H) | |
0.00 | 0.00g | pepper | (H) | ||
0.00 | 0.00g | salt | (H) |
OBS-text:
Arbeidsmoment
Moment 1 Sett ovnen på 225 grader. |
Moment 2 Kok 1 pk økologisk aspargesrisotto som anvist på pakken. Riv 1 stk grana padano, og vend inn i risottoen mot slutten, som anvist på pakken. |
Moment 3 Miks sammen 1 glass svarte oliven (hell bort laken de ligger i), 1 stk hvitløksfedd, 1 ss olivenolje og litt pepper med en stavmikser eller i en blender. |
Moment 4 Del ca 700 g brosmefilet i porsjonsstykker, og legg stykkene i en ildfast form. Krydre med litt salt og pepper. Legg deretter et lag av olivenmiksen over fisken, og bak i ovnen i ca 15 minutter. |
Moment 5 Vask og finsnitt 1/2 stk purreløk, og vend inn i risottoen de siste 6 minuttene av koketiden. |
Moment 6 Server olivenbakt brosme med økologisk aspargesrisotto. |
Asiatisk lyrform med kokosmelk, ingefær og chili
30 minutes Beginner
Ingredienser
OBS-text:
Arbeidsmoment
Mengde | Enhet | Vekt | Vare | Artikelnr | Hjemme |
---|---|---|---|---|---|
1.00 | pk | 0.00g | essenzaris | ||
0.50 | stk | 0.00g | grønn chili | ||
0.33 | pk | 0.00g | gulrot | ||
1.00 | bit | 0.00g | ingefær | ||
1.00 | boks | 0.00g | kokosmelk | ||
1.00 | stk | 0.00g | lime | ||
700.00 | ca-g | 0.00g | lyrfilet | ||
2.00 | stk | 0.00g | plommetomat | ||
0.00 | 0.00g | pepper | (H) | ||
0.00 | 0.00g | salt | (H) | ||
6.00 | dl | 0.00g | vann | (H) |
OBS-text:
Arbeidsmoment
Moment 1 Sett ovnen på 220 grader, og kok 1 pk essenzaris i 6 dl vann i ca 15 minutter. |
Moment 2 Skrell og riv 1/3 pk gulrot på et rivjern, og finhakk 1 bit ingefær og 1/2 stk grønn chili. Ha dette i en bolle sammen med saft fra 1 stk lime og 1 boks kokosmelk, og kjør glatt med en stavmikser. Smak til med salt ogpepper. Finhakk 2 stk plommetomat. |
Moment 3 Porsjonèr ca 700 g lyrfilet i stykker på ca 3x3 cm, og legg i en ildfast form sammen med plommetomat. Ha over sausen, og stek i ovnen i 10-12 minutter. |
Moment 4 Server asiatisk lyrform med kokosmelk, ingefær og chili. |