Cookbook

Til snorre

Kveite med blomkålkrem, poteter, tomatsalsa og granateple

45 minutes Beginner
Ingredienser
Mengde Enhet Vekt Vare Artikelnr Hjemme
800.00 ca-g 0.00g asterixpotet    
1.00 stk 0.00g blomkål    
0.50 stk 0.00g granateple    
600.00 ca-g 0.00g kveitefilet    
2.00 stk 0.00g plommetomat    
0.50 stk 0.00g sitron    
0.50 pk 0.00g vårløk    
1.00 dl 0.00g melk   (H)
0.00   0.00g olivenolje   (H)
2.00 ss 0.00g olivenolje   (H)
0.00   0.00g pepper   (H)
0.00   0.00g salt   (H)
1.00 ss 0.00g smør   (H)
2.00 l 0.00g vann   (H)


OBS-text:

Arbeidsmoment
Moment 1
Sett ovnen på 220 grader. Sett 2 l vann på kok i en kjele, og kok ca 800 g asterixpotet i en annen kjele i ca 20 minutter.
Moment 2
Kutt 1 stk blomkål i to, og fjern bladene. Kutt blomkålen i buketter, og kok i vannet fra punkt 1 i ca 10-12 minutter.
Moment 3
Finhakk 2 stk plommetomat og 1/2 pk vårløk, og bland sammen med 2 ss olivenolje og litt salt og pepper.
Moment 4
Porsjoner ca 600 g kveitefilet i like stykker, og ha i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og ha over saft fra 1/2 stk sitron. Stek i ovnen i 8-10 minutter.
Moment 5
Sil vannet av blomkålen, og kjør grovt med en stavmikser eller en blender sammen med 1 dl melk1 ss smør og litt salt.
Moment 6
Kutt kun gjennom skallet med en skarp kniv på 1/2 stk granateple, og vri halvdelene i motsatt retning til de løsner. Bruk baksiden av en skje, og bank ut frøene fra hver halvdel (det er frøene som skal brukes!).
Moment 7
Server kveite med blomkålkrem, poteter og tomatsalsa. Topp med granateplefrø.

Timianbakt torskefilet med lettsyltet rødbete og jordskokkpuré

50 minutes Beginner
Ingredienser
 
Mengde Enhet Vekt Vare Artikelnr Hjemme
0.50 pk 0.00g fersk timian    
400.00 ca-g 0.00g jordskokk    
1.00 stk 0.00g rødbete    
300.00 ca-g 0.00g semi-integrale-ris    
700.00 ca-g 0.00g torskefilet    
1.00 ss 0.00g hvitvinseddik   (H)
0.25 dl 0.00g melk   (H)
0.00   0.00g pepper   (H)
0.00   0.00g salt   (H)
1.00 ss 0.00g smør   (H)
2.00 ss 0.00g sukker   (H)
5.00 dl 0.00g vann   (H)
6.00 dl 0.00g vann   (H)
1.00 l 0.00g vann   (H)

OBS-text:

Arbeidsmoment
Moment 1
Sett ovnen på 220 grader, og sett 1 l vann på kok i en kjele. Kok ca 300 g semi-integrale-ris i 6 dl vann i ca 20 minutter.
Moment 2
Skrell og kutt ca 400 g jordskokk i grove biter, og kok i ca 10 minutter (eller til de er møre) i vannet fra punkt 1.
Moment 3
Skrell og kutt 1 stk rødbete i staver på ca 1x4 cm. Ha rødbetstavene i en kjele sammen med 1 ss hvitvinseddik2 ss sukker5 dl vann og litt salt. Kok i ca 10 minutter på svak varme. Finhakk 1/2 pk fersk timian.
Moment 4
Kutt ca 700 g torskefilet i porsjonsstykker, og ha stykkene i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og ha over finhakket timian. Bak i ovnen i 10-12 minutter.
Moment 5
Sil vannet av kjelen med jordskokk, og kjør til en puré med en stavmikser eller i en blender sammen med 1 ss smør og 1/4 dl melk. Smak til med salt.
Moment 6
Server timianbakt torskefilet med lettsyltet rødbete og jordskokkpuré.

Sei i kremet purreløksaus med økologisk couscous og grønnsaker

22 minutes Beginner
Ingredienser
 
Mengde Enhet Vekt Vare Artikelnr Hjemme
0.50 stk 0.00g agurk    
1.00 stk 0.00g brokkoli    
2.00 stk 0.00g gulrot    
250.00 ca-g 0.00g økologisk couscous    
0.50 stk 0.00g purreløk    
700.00 ca-g 0.00g seifilet    
0.00   0.00g aluminiumsfolie   (H)
1.00 stk 0.00g fiskebuljongterning   (H)
1.50 ss 0.00g hvetemel   (H)
4.00 dl 0.00g melk   (H)
0.00   0.00g olje   (H)
0.00   0.00g pepper   (H)
0.00   0.00g salt   (H)
1.50 l 0.00g vann   (H)
6.00 dl 0.00g vann   (H)

OBS-text:

Arbeidsmoment
Moment 1
Kok opp 6 dl vann i en kjele. Tilsett ca 250 g økologisk couscous når det koker, og småkok i ca 12 minutter på svak varme.
Moment 2
Kutt 1/2 stk purreløk i tynne skiver, og fres den i litt olje i en romslig stekepanne på middels varme. Strø over 1 1/2 ss hvetemel og rør godt. Visp inn 4 dl melk (litt om gangen for å unngå klumper) og 1 stk fiskebuljongterning. La dette koke opp under omrøring.
Moment 3
Skrell og kutt 2 stk gulrot i staver på ca 1x3 cm. Del 1 stk brokkoli i små buketter. Sett 1 1/2 l vann på kok i en kjele.
Moment 4
Porsjonér og krydre ca 700 g seifilet med salt og pepper.
Moment 5
Legg fiskebitene ned i den kokende sausen. Senk varmen og legg på et lokk. Eventuelt dekk over stekepannen med aluminiumsfolie. La fisken trekke i ca 10 minutter. Kok gulrot og brokkoli i 3-4 minutter i vannet fra punkt 3.
Moment 6
Bruk en potetskreller eller ostehøvel, og høvle tynne remser av 1/2 stk agurk. Sett til side i en serveringsskål.
Moment 7
Server sei i kremet purreløksaus med økologisk couscous og grønnsaker.

Olivenbakt brosme med økologisk aspargesrisotto

25 minutes Beginner
Ingredienser
 
Mengde Enhet Vekt Vare Artikelnr Hjemme
700.00 ca-g 0.00g brosmefilet    
1.00 stk 0.00g grana padano    
1.00 stk 0.00g hvitløksfedd    
1.00 pk 0.00g økologisk aspargesrisotto    
0.50 stk 0.00g purreløk    
1.00 glass 0.00g svarte oliven    
1.00 ss 0.00g olivenolje   (H)
0.00   0.00g pepper   (H)
0.00   0.00g salt   (H)

OBS-text:

Arbeidsmoment
Moment 1
Sett ovnen på 225 grader.
Moment 2
Kok 1 pk økologisk aspargesrisotto som anvist på pakken. Riv 1 stk grana padano, og vend inn i risottoen mot slutten, som anvist på pakken.
Moment 3
Miks sammen 1 glass svarte oliven (hell bort laken de ligger i), 1 stk hvitløksfedd1 ss olivenolje og litt pepper med en stavmikser eller i en blender.
Moment 4
Del ca 700 g brosmefilet i porsjonsstykker, og legg stykkene i en ildfast form. Krydre med litt salt og pepper. Legg deretter et lag av olivenmiksen over fisken, og bak i ovnen i ca 15 minutter.
Moment 5
Vask og finsnitt 1/2
stk purreløk, og vend inn i risottoen de siste 6 minuttene av koketiden.
Moment 6
Server olivenbakt brosme med økologisk aspargesrisotto.

Asiatisk lyrform med kokosmelk, ingefær og chili

30 minutes Beginner
Ingredienser
 
Mengde Enhet Vekt Vare Artikelnr Hjemme
1.00 pk 0.00g essenzaris    
0.50 stk 0.00g grønn chili    
0.33 pk 0.00g gulrot    
1.00 bit 0.00g ingefær    
1.00 boks 0.00g kokosmelk    
1.00 stk 0.00g lime    
700.00 ca-g 0.00g lyrfilet    
2.00 stk 0.00g plommetomat    
0.00   0.00g pepper   (H)
0.00   0.00g salt   (H)
6.00 dl 0.00g vann   (H)

OBS-text:

Arbeidsmoment
Moment 1
Sett ovnen på 220 grader, og kok 1 pk essenzaris i 6 dl vann i ca 15 minutter.
Moment 2
Skrell og riv 1/3 pk gulrot på et rivjern, og finhakk 1 bit ingefær og 1/2 stk grønn chili. Ha dette i en bolle sammen med saft fra 1 stk lime og 1 boks kokosmelk, og kjør glatt med en stavmikser. Smak til med salt ogpepper. Finhakk 2 stk plommetomat.
Moment 3
Porsjonèr ca 700 g lyrfilet i stykker på ca 3x3 cm, og legg i en ildfast form sammen med plommetomat. Ha over sausen, og stek i ovnen i 10-12 minutter.
Moment 4
Server asiatisk lyrform med kokosmelk, ingefær og chili.
Klikk